6 بهمن 1398
این همایش که در روز سه شنبه 3 دی ماه از ساعت 9:30 صبح در سالن فردوسی آغاز شد ، پذیرای والدین مجموعه مدارس موسسه شهید مدنی بود
در این مراسم پس از مراسماتی همچون حاملان قرآن سرود توسط نیروی انتظامی ، سرود دانش آموزان دوره اول متوسطه پسرانه و سخنرانی مدیرعامل موسسه ، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان نیز به ایراد سخنرانی پرداختند.
مدیرعامل موسسه شهید مدنی در همدان در این مراسم اظهار کرد: وقتی صحبت از تربیت اسلامی میشود، تربیتی است که نشأت گرفته از قرآن است یعنی همان موضوعی که در آیات و روایات مکرر به آن اشاره شده است.
سید محمدکاظم حجازی با بیان اینکه با توجه به آیات قرآن اگر انسان دنبال سعادت و خوشبختی است باید به قرآن تمسک بجوید گفت: شهید مطهری به طور مفصل در کتابهای خود به موضوع تعلیم و تربیت پرداخته و در بحث تعلیم و تربیت رشد فکری و تعقل را مهم میداند.
وی ادامه داد: استاد مطهری یک سوال مهمی را مطرح میکند مبنی بر اینکه آیا تربیت را میتوان از هر مرجع و منبعی فراگرفت یا باید از مبانی اعتقادی خودمان که اسلام است بهره ببریم؟
مدیرعامل موسسه شهید مدنی با بیان اینکه ایشان در پاسخ به مقدمه تربیت یعنی تعقل، آگاهی و خرد توجه میکند گفت: در دین مبین اسلام تمام آموزههای تربیتی فرد مطرح شده است.
وی تربیت انسان را از جنس هدایت عنوان کرد و افزود: کسی میتواند در وادی هدایت وارد شود که علاوه بر برخورداری از علم، دارای باور و اعتماد باشد.
حجازی با اشاره به نقش هدایتگری پیامبر برای بشر بیان کرد: والدین هم برای فرزندان خود نقش هدایتگری دارند و نباید از کنار این موضوع به سادگی بگذرند.
وی خطاب به والدین گفت: باید از خودمان بپرسیم به اندازه وقتی که برای کارهای خانه و یا اداری میگذاریم برای موضوع تربیت فرزندان خود و شناخت و مطالعه در این زمینه نیز صرف میکنیم؟ اگر میخواهیم فرزند خود را رشد دهیم و وارد جامعه کنیم چقدر در تربیت او نقش مثبتی داریم؟ چه میزان برای تعالیم تربیتی و آموزش دین وقت گذاشتهایم؟
مدیرعامل موسسه شهید مدنی در همدان با بیان اینکه ما متولیان تربیت فرزند خود هستیم و باید در کنار فراگیری علوم تربیت به موضوع عمل هم دقت کنیم افزود: اگر کسی در جایگاه مربی، مادر و پدر قرار دارد باید به دانش خود عمل کند، اگر چنین نباشد در هدایت و تربیت بچهها کاری از پیش نمیبرد.
وی با اشاره به اینکه تا انسان خودش اهل عمل نباشد اثربخشی ندارد تصریح کرد: اگر مادر و پدری میخواهد فرزندنش در راه تعالیم دینی قدم بردارد نباید تعارض رفتاری بین خانه و مدرسه ببیند.
حجازی افزود: اگر مدرسه و خانه در یک راستا حرکت نکنند فرزند دچار تعارض شده و سرگردان میشود بنابراین باید مسیر تربیتی خانه و مدرسه در کنار هم باشد.
وی با اشاره به اینکه ما باید فرزندان خود را آگاه تربیت کنیم خاطرنشان کرد: دو ماه دیگر انتخابات مجلس را در پیش رو داریم، چقدر در این زمینه احساس مسئولیت میکنیم؟ گاهی دیده شده که عدهای آن قدر بیتفاوت هستند که سر صندوق رای از اطرافیان خود میپرسند به چه کسی رأی بدهیم.
مدیرعامل موسسه شهید مدنی در همدان گفت: موضوع انتخاب آگاهانه مهم است زیرا میخواهیم افرادی را به مجلس بفرستیم که ریلگذاری نظام را انجام بدهند و نقش کلیدی در اقتصاد، فرهنگ، سیاست و... کشور دارند.
وی با بیان اینکه باید خود را در این انتخابات صاحب سهم بدانیم و کسی را روانه مجلس کنیم که حریت و دردمندی او ثابت شده باشد خاطرنشان کرد: باید از این فرصت برای تغییر درست و ایجاد آیندهای روشن برای فرزندانمان و این کشور بهره ببریم.
حجازی تأکید کرد: اگر با تفکر آگاهانه به انتخابات دو ماه آینده نگاه کنیم قطعا برای ۲۰ سال آینده فرزند خود هم فکر خواهیم کرد؛ امیدوارم با چنین نگرشی نقش خود را در تربیت فرزندان ایفا کنیم.
حجتالاسلام علیرضا پناهیان دیگر سخنران این مراسم با بیان اینکه برای برخورداری از یک خانواده مهدوی باید زمینهسازی کنیم اظهار کرد: برای انتظار عناصری تعریف شده که «امید» یکی از مهمترین آنهاست.
وی با بیان اینکه انسانی ناامید منفیگرا نمیتواند منتظر ظهور باشد ادامه داد: انسان امیدوار با امکانات و نعمتهای در دسترس، با وجود تمام مشکلات همچنان چشم به آینده روشن دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه خانواده مهدوی یک خانواده امیدوار، مثبتگرا و مثبتاندیش است، تصریح کرد: گاهی والدین خصوصاً مادران در مورد مشکلات و گرفتاری خانواده و یا فراتر از آن با فرزندان کودک و نوجوان خود درددل میکنند که این موضوع از نظر علم روانشناسی ممنوع بوده و بر روح و روان فرزندان اثر مخربی برجا میگذارد.
وی با اشاره به سخن امام خمینی(ره) که تربیت فرزندان را مختص مادر عنوان میکند، گفت: مادر با توجه به احساسات زلال و روان خود میتواند امید و یا یأس را با تمام وجود به فرزندان خود منتقل کند، پس برای داشتن فرزند امیدوار باید مادران خود امید داشته باشند.
پناهیان با طرح این سوال که چرا تصور ما از خوشبخت شدن فرزندانمان تنها دکتر و مهندس و فلان شغل است؟ گفت: همین طرح موضوع با بچهها باعث افزایش استرس و به هم ریختن روح و روان او خواهد شد.
وی با بیان اینکه البته باید امید واقعی و حقیقی را با توجه به امکانات موجود ترسیم کرد، یادآور شد: متأسفانه در بیشتر مواقع والدین با نهیبزدن و مقایسه نادرست امید را در فرزندانمان میکشیم.
نمره خوب گرفتن در مقابل نداشتن مهارت لازم چه ارزشی دارد؟
این استاد حوزه و دانشگاه به مسئله نمره دروس و توجه خاص والدین به این موضوع پرداخت و خاطرنشان کرد: نمره خوب گرفتن در مقابل نداشتن مهارت لازم برای زندگی امیدوارانه و خودباوری چه ارزشی دارد؟
وی با تأکید بر اینکه باید دین را عملی آموزش داد افزود: بنده موافق حذف دروس دینی صرفاً تئوری هستم که دانشآموز فقط آن را برای گرفتن نمره میخواند، اگر این بچهها را با یک شخصیت درست و سالم تربیت کنیم و گاهی هم یک معلم بامعرفت و یا طلبه آگاه با آنها گپ و گفتی داشته باشند، قطعاً بهترین فرزندان خواهند شد.
پناهیان گفت: مادران در محیط خانه برای تربیت و آموزش بچهها از ابزار ترساندن، تهدید، نهیب زدن و سرزنش که راحتترین و مخربترین کار است استفاده میکنند در حالی که این موضوع یک اقدام خطرناک است.
وی با اشاره به داستان دکتر ایرج حسابی و نقش مهم مادر ایشان، خاطرنشان کرد: مادر دکتر حسابی نقش متعالی و بزرگی در موفقیت فرزند خود داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: مادران باید توجه خود را از هوش ذهنی بچهها معطوف به هوش هیجانی یعنی کنترل عواطف معطوف کنند، از سوی دیگر والدین نباید سختیهای زندگی خود را به فرزندان انتقال دهند و شادی و امید را از آنها بگیرند.
وی با اشاره به اینکه ابلیس تنها موجودی است که از رحمت خدا ناامید بوده و فعالیت مهم ابلیس ایجاد یأس و ناامیدی است، یادآور شد: گاهی برخی مادران با سخنان و رفتار خود مانند ابلیس عمل میکنند.
پناهیان ادامه داد: اکثر فرماندهان حضرت مهدی(عج) در عصر ظهور از ایرانیان هستند پس باید فرزندان خود را جهانی تربیت کنیم و یقین بدانیم که این فرماندهان ایران را سربلند خواهند کرد.
مادر در یک خانواده مهدوی فرزندان خود را با نگاه جهانی تربیت میکند
وی گفت: مادر در یک خانواده مهدوی فرزندان خود را با یک دید و نگاه جهانی تربیت میکند زیرا معتقد است فرزندش نه برای یک محله و شهر بلکه باید برای مدیریت جهانی آموزش ببیند.
این استاد حوزه و دانشگاه داشتن روحیه ولایتپذیری را دیگر عنصر لازم برای انتظار مطرح کرد و گفت: لازمه ولایتپذیری نداشتن حسادت و باور داشتن به تفاوتهای دیگران است.
وی با بیان اینکه بچهها از همان دوران کودکی باید با تبعیضها و تفاوتها در محیط خانواده با مدیریت درست والدین آشنا شوند، یادآور شد: اگر کودکی از همان سن سه سالگی که شروع حسادت است بیاموزد که اطرافیان هم دارای ویژگیهایی هستند که ممکن است باعث برتری او شود، در آینده میتواند ولایتپذیر باشد و برتری دیگران برای ولایت را بپذیرد.
پناهیان ادامه داد: خوشا به حال خانوادههایی که چند فرزند دارند زیرا بچهها در محیطی رشد میکنند که تفاوتها را میبینند.
وی با بیان اینکه والدین نباید هرگز بین فرزندان خود تبعیض قائل شوند که آتش حسادت شعلهور میشود ولی تفاوتها را مطرح کنند، گفت: والدین ما برای داشتن یک زندگی مهدوی باید مهارت ببینند و این یک برنامه زمانبر است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آمار طلاق بیان کرد: یکی از مکانهایی که مسؤولان برای کاهش آمار طلاق باید در نظر بگیرند همین مدارس ما و برگزاری کلاسهای مهارت زندگی برای دانشاموزان و والدین است.
وی در پایان گفت: در شرایطی که دشمن دنبال تضعیف روحیه امید و ولایتپذیری است والدین ما باید با توجه به تعلیمات زندگی مهدوی روحیه امید و خودباوری را در خود و فرزندان تقویت کرده و زمینه ظهور را فراهم کنند.
تعداد مشاهده (1898) نظرات (0)